Okulumuz Gıda Teknolojileri Alanı Öğrencileri ve Öğretmenleri Nuh’un Ankara Makarnası Fabrikasına teknik geziye gittiler
11/05/2023 tarihinde,Nuh’un Ankara Makarnası Fabrikasına düzenlenen teknik gezi amacına ulaşmıştır. Öğrenciler gıda sektörünün genel fiziki organizasyonunu ve kuruluş yeri seçiminde etkili faktörleri, gıda işleme sektöründe hijyen ve sanitasyon ilkelerini, gıda endüstrisinde atık maddeleri sınıflandırmayı, uluslararası ve ulusal kalite yönetim sistemlerini ayırt etmeyi, gıda endüstrisindeki haşerelerle mücadele yöntemlerini kavramış ve kalite kontrol laboratuvarında gözlem ve inceleme imkanı bulmuştur. Gıda numune alma yöntemlerini ortamında gözlemlemiştir. Ayrıca ambalaj malzemeleri ve ambalajlama, depolama, atık ürünlerin imhası ile ilgili bilgi edinmişlerdir.
Düzenlenen bu gezi öğrencilerde gıda işleme teknikleri ve gıda üretim yerlerindeki üretim şartları ve aşamalarını görmeleri açısından faydalı olmuştur.
12.05.2023
Şenay TAŞKIN
Gıda Alan Şefi