ANKARA / YENİMAHALLE - Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul Kıyafetimiz

Okul Tanıtım Videosu

Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında Genel Bilgiler

1.Okulumuz sabah 8.30- 17.10 arası tam zamanlı eğitim öğretim vermektedir.

2.Okulumuzun öğle arası 12.30-13.10 saatleri arasında olup, dışarıdan yemek siparişi verilmesi ve öğrencinin okul dışına çıkması yasaktır.

3.Okulumuzun üniforması siyah pantolon, turkuaz polo yaka tişört, kışın lacivert sweat olup, okula üniforma ile gelinmesi zorunludur. Öğrencinin okula üniforma ile gelmemesi durumunda mevzuat gereği öğrenci hakkında disiplin işlemi başlatılır.

4.Okulumuzda Döner Sermaye (DÖ-SE) kapsamında temizlik malzemeleri üretim tesisimiz bulunmaktadır. 11.sınıfa gelmiş başarılı öğrencilerimiz bu üretim tesisinde çalışma fırsatı bulmakta ve günlük harçlık usulü desteklenmektedir. (Seçilen öğrencilerimiz bu evrak ile taahhütname imzalamış sayılacaktır.)

5.Okulumuzda birinci dönem ve ikinci dönem başlarında olmak üzere 2 defa veli toplantısı düzenlenmektedir. Gerekli görülmesi halinde sınıf rehber öğretmeni aracılığıyla ekstra toplantı düzenlenebilir. Bu toplantılara velilerimizin katılımı zorunludur.

6.Öğrencilerden okul düzenine ve yönetmeliğe aykırı davrananların velileri rehber öğretmen tarafından okula gelmeleri için aranacak, velisi okula gelmeyen öğrenci için direkt disiplin işlemi başlatılacaktır.

7.Okulumuzda Karma Eğitim (Kız ve Erkek Öğrenci) Yapılmaktadır.

8.Okulumuzda Kimya Teknolojisi ve Gıda Teknolojisi Alanlarında eğitim verilmektedir.

9.Okulumuzda 8 adet kimya laboratuvarı bulunmakta bulunmaktadır. Öğrencilerimiz hem uygulamalı hem teorik eğitim almaktadırlar.

10.Okulumuzda kantin bulunmaktadır.

11.Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin bir kısmı üniversite eğitime yönelmektedir. Diğer kısmı ise genelde staj yaptığı işletmelerde istihdam olanağına sahip olmaktadır.

12.Ankara’da en eski ve köklü ve tek kimya meslek lisesi olduğu için mezun öğrencilerimiz yoğun talep edilmektedir.

OKUL FORMAMIZ KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN

YAZ İÇİN