Her türlü gıda maddesinin üretiminin , işlemlerinin yapılabilmesi ve ayrıca, kimyasal ve mikrobiyolojik olarak analiz edilebilmesidir.
GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
Gıda analizleri için gerekli temel fiziksel-kimyasal işlemler, ham maddelerde ve işlenmiş gıdalarda duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrol analizleri, üretim süreci kontrolleri, gıda ambalajları, etiketleri ve kontrolleri,
Süt ve süt ürünleri, taze meyve sebzeler ve ürünleri, et ve et ürünleri, hububat ve hububat ürünleri, bitkisel yağ, alkollü ve alkolsüz içecekler, çay, özel gıdalar işleme ile ilgili bilgi, becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
ÇALIŞMA ALANLARI :
Gıda teknolojisi bölümü mezunları , her türlü gıda sanayinde "Teknisyen" olarak görev alabildikleri gibi , çeşitli işletmelerin kimya ve mikrobiyoloji laboratuvarlarında "laborant " olarak çalışabilirler.
Gıda maddeleri üreten ve kullanan firmalarda ,
İl Hıfzıssıhha kuruluşlarında ,
Belediye Labaratuarlarında ,
İl Sağlığı Labaratuarlarında ,
Görev alırlar.
MESLEK EĞİTİM SÜRESİ :
Gıda teknolojisi alanında eğitim süresi 4 yıldır.